Вперше за останні три роки лави Високомобільних десантних військ ЗСУ поповнили військовослужбовці строкової служби. Новобранці вже опановують основи військової справи. Начальник прес-служби командування ВДВ підполковник Руслан ЛІННИК нагадав, що раніше підготовка молодих солдатів-десантників тривала 21 день, тепер -- два місяці. Аналогічний вишкіл проходять військовослужбовці-контрактники. Воїни опанують, зокрема, ази спеціальної, інженерної, тактичної, вогневої підготовки, елементи тактичної медицини, вчаться діяти єдиною командою. При бажанні продовжити службу за контрактом нинішнім строковикам уже не буде потреби повторно проходити двомісячний курс.

Фото
прес-служби
командування ВДВ ЗСУ.

 

Нині у молодих воїнів заняття з повітряно-десантної підготовки: вони вивчають тактико-технічні характеристики парашута, виконують етапи укладки, відпрацьовують практичні елементи здійснення стрибка на повітрянодесантному комплексі. Після завершенні курсу, здачі заліків строковики-десантники здійснять свій перший стрибок з вертольота Мі-8. Далі -- служба в підрозділах забезпечення.

 

У жодному разі строковики не залучатимуться до участі в проведенні антитерористичної операції на територіях Донецької та Луганської областей.

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомирська область.

 

Голос України