Учора в Будинку футболу відбулася прес-конференція, присвячена виступу національної збірної України на Євро-2016. З журналістами спілкувався президент ФФУ Андрій Павелко (на знімку).

Щоправда, напередодні, спілкуючись із журналістами в телеефірі, він уник конкретики стосовно наступного тренера збірної країни після відставки Михайла Фоменка.
— Я переконаний лише в одному — що буде прийняте зважене рішення.
Не казав глава ФФУ нічого і щодо чуток про можливе призначення на вакантну посаду Андрія Шевченка.
— Скажу точно, що будуть різні кандидати. Нині буде сформована робоча група, яка представить різні варіанти майбутнього нашої збірної. Звичайно, затягувати з рішенням цього вкрай важливого питання не можна, бо через кілька місяців розпочинається відбір до чемпіонату світу-2018... 

***

А от на вчорашній прес-конференції Андрій Павелко офіційно заявив, що національна збірна залишиться без головного тренера як мінімум до середини липня. Новий очільник може бути і вітчизняним, і зарубіжним фахівцем.
Очолить робочу групу, яка обиратиме кандидатів на посаду наставника, авторитетний і досвідчений фахівець Семен Альтман.
«Робоча група повинна надати Виконкому ФФУ не пізніше середини другого місяця літа всю інформацію про можливих кандидатів на посаду тренера збірної», — повідомив пан Павелко.
Окрім того, він запропонував підписати контракт з новим тренером за схемою «2+2».
— Очільника національної команди, як уже наголошувалося, вибере Виконавчий комітет федерації, збори якого заплановано на липень. Уже згадана робоча група має підготувати вичерпну інформацію про можливих кандидатів. Прагнемо, щоб новий тренерський штаб збірної мав можливість не тільки працювати протягом кваліфікації ЧС-2018, а й до Євро-2020.

*** 

В українському футболі може з’явитися своя прокуратура. Про це на вчорашній прес-конференції повідомив Андрій Павелко, передає кореспондент «Голосу України». Цей орган матиме юридичні права карати футболістів за протиправні дії на полі.
«Протягом 26 років так ніхто і не створив такий необхідний орган», — сказав президент ФФУ.