Святкування двох весіль на Прикарпатті завершилося госпіталізацією 55 осіб. Серед них семеро дітей та молодята.

 

Перший випадок стався після гостин у ресторані «Ювілейний» міста Тисмениця. За повідомленням Держсанепідемслужби області, з 80 гостей наступного дня після весілля до обласної клінічної інфекційної лікарні потрапило 25 осіб, зокрема й молодий з молодою, ще одна перебуває у Галицькій райлікарні. Стан 25 пацієнтів середньої тяжкості, один хворий у тяжкому стані. Попередній діагноз лікарів: «гострий ентероколіт», «гастроентерит», «ентерит». Припускають, що масове отруєння спричинили неякісні ковбасні вироби, які організатори весілля придбали у приватного підприємця.


Інші 29 осіб потрапили на лікарняні ліжка після святкування весілля в закладі громадського харчування «Діброва», що в селищі Богородчани. Майже всіх шпиталізовано до інфекційного відділення Надвірнянської центральної районної лікарні. Стан хворих оцінюється як задовільний, середнього ступеня тяжкості та тяжкий.


Коментуючи масові отруєння на Прикарпатті, голова ОДА Олег Гончарук вимагає посилити санітарний контроль у закладах громадського харчування. За його словами, власники закладів харчування і контролюючі органи повинні більш ретельно стежити за належною якістю продуктів і понести відповідальність за наявні порушення.

Івано-Франківська область.