Івано-Франківщина розпочинає співпрацю з компанією Google. Про перспективи участі в проекті «Цифрове перетворення України» йшлося на його презентації в ОДА. Представники компанії зустрілися з керівництвом обласної влади, об’єднаних громад, громадської організації «Суспільна амністія» та депутатами місцевих рад.


Насамперед координатор програми «Україна інформаційна» Олексій Сивак наголосив, що інновація є проектом комунікацій з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади. «Цифрове перетворення України» дає можливість отримати платформу від Google з відображенням найпривабливіших туристичних об’єктів, що допоможе популяризувати та широко висвітлювати рекреаційні можливості краю. Зрештою, і не тільки їх. Адже в регіонах України, де проект вже реалізовано (Львів, Рівне, Одеса, Миколаїв), функціонують 3D маршрути, 3D тури у форматі відео, карти інвестиційної привабливості регіону тощо. Присутні на зустрічі погодились, що мальовничі міста і села Прикарпаття вже давно пора перенести з топографічних карт на більш сучасні носії, щоб розповідати про себе світові за допомогою цифрових технологій. Нині представники платформи очікують на місцеві пропозиції щодо того, якою прикарпатці хочуть показати свою область та спільно визначатимуть найцікавіші та найпривабливіші населені пункти і об’єкти, що незабаром будуть показані на інтерактивних картах Google.

Івано-Франківська область.

 

ДОВІДКОВО

 

Кампанія цифрового перетворення регіонів України — це державно-приватне партнерство для розвитку регіонів за допомогою використання цифрових технологій. Її мета — підвищення інвестиційної та туристичної привабливості областей за допомогою сучасних інтернет-інструментів. Партнерами проекту виступають Google Україна, обласні державні адміністраціі, обласні ради, місцеві ради, туристичні та бізнес-асоціації, виші, місцеві неурядові організації, громадські активісти.

 

Галина БРУХАЛЬ.


Івано-Франківська область.