Ціна питання -- 1,47 млрд. гривень. Монтажні роботи розпочнуться найближчими днями, а поки що -- у рамках згаданої реконструкції -- підписано контракт з італійською компанією Danieli Corus. Вартість останнього -- 165 мільйонів гривень, ним передбачено постачання до Запоріжжя обладнання так званого безконусного завантажувального пристрою. Його робота дасть змогу підняти продуктивність домни і точність виробничого процесу ще на рівні засипання до печі шихти -- суміші руди, коксу та інших компонентів для виплавки чавуну.

 

"При реконструкції доменної печі № 3 ми застосовуємо найактуальніші технічні рішення і працюємо з кращими світовими виробниками устаткування. Оновлена домна після реконструкції відповідатиме всім сучасним стандартам", -- цитує генерального директора ПАТ "Запоріжсталь" Ростислава ШУРМУ прес-служба підприємства.

 

Варто додати, що окрім обраного курсу на співробітництво з провідними виробниками металургійного устаткування, на "Запоріжсталі" вже підготували майданчик для великовузлового збирання устаткування. А головне -- створено 3D-модель домни № 3, яка дозволила виявити всі помилки в проектуванні, і, відповідно, забезпечити більш якісне і швидке будівництво. Активна фаза останнього розпочнеться у листопаді й завершиться упродовж п'яти наступних місяців.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України