Побачив світ сигнальний примірник збірки казок Івана Франка "Коли звірі ще говорили", надрукований рельєфно-крапковим шрифтом у рамках проекту "Місто літератури для незрячих: книга брайлем і вголос".

 

Організатори планують видати три або чотири книжки, кожна із яких міститиме кілька казок Каменяра, доповнятиме їх аудіоверсія. Диск із озвученими казками вийде в першому томі збірки. Також у майбутньому Львівський обласний осередок ГО "Українська спілка інвалідів -- УСІ" за підтримки управління соцзахисту міськради має на меті надрукувати ще такі твори Івана Франка, як "Грицева шкільна наука", "Сойчине крило".

 

Як зазначає виконавчий директор "Українська спілка інвалідів -- УСІ" у Львові Оксана ПОТИМКО, створений кілька років тому Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ "Львівська політехніка" став другим (після киян) в Україні центром книгодрукування для незрячих читачів, а його потужності досягли рівня республіканського центру друку УТОС. У прес-службі міськради повідомили, що зараз львівський центр книгодрукування забезпечує потреби всіх областей України в рельєфно-крапковій літературі, й хоча твори Франка друкуються лише для регіону, проте їх примірники подарують й іншим містам.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львів.

 

Голос України