У неділю, 10 липня, в Самбірському районі Львівщини відзначили 72-ту річницю створення Української Головної Визвольної Ради. У заході взяли участь представники громадських організацій, молодь, учасники національно-визвольної боротьби та представники влади -- обласної адміністрації та місцевого самоврядування багатьох районів області, депутати всіх рівнів.

 

На знімку:

 

урочистості відвідали народні депутати України
Оксана ЮРИНЕЦЬ,
Ярослав ДУБНЕВИЧ
та Андрій ЛОПУШАНСЬКИЙ.

Вітальне слово виголошує
перший заступник голови Львівської ОДА
Ростислав ЗАМЛИНСЬКИЙ.

 

Фото надано
прес-службою Львівської облдержадміністрації.

 

Урочистості розпочалися на площі Степана Бандери в Самборі з покладання квітів до пам'ятника провідникові ОУН, вшанування пам'яті майора УПА Степана Стебельського та розвідниці УПА Анни Черешньовської. Згодом із Самбора до села Сприня пройшла автоколона за "повстанським маршрутом". Дорогою учасники заходів зупинялися в селах Чуква, Блажів, Воля Блажівська та Звір для спільної молитви за загиблими борцями за волю України на могилах вояків УПА.

 

"Сьогоднішня подія є дуже важливою для всіх нас з огляду на те, що Українська Головна Визвольна Рада ще десятки років тому поставила собі за мету відбудувати Українську державу. Тоді це було надзвичайно важко, але це завдання об'єднало всіх: і військові організації, і політичні, і інтелігенцію. Сьогодні, через 72 роки, наше завдання -- об'єднати всі зусилля для того, щоб вибити ворога з української землі і відновити нашу державу", -- зазначив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав ЗАМЛИНСЬКИЙ.

 

Учасники врочистостей поклали квіти до пам'ятника засновникам Української Головної Визвольної Ради. Отці християнських конфесій здійснили чин панахиди за борцями за волю України.

 

Як зазначають у прес-службі Львівської облдержадміністрації, в рамках заходів відбулося нагородження учасників та переможців змагань "Ігри нескорених". Усі команди отримали грамоти, медалі та цінні подарунки. У змаганнях узяли участь дві команди зі сходу України, а саме зі Сватового та Слов'янська.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львівська область.

 

Голос України