Кошти на закупівлю 20 тролейбусів із необхідних місту 22 планують знайти в міському бюджеті Кіровограда.

Це коштуватиме місту 80 мільйонів гривень, інформує начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міськради Олександр Вергун. Ще два тролейбуси придбають на умовах співфінансування із Державним фондом регіонального розвитку (800 тис. грн. — із міського бюджету, 7,2 млн. грн. — із державного).
Проект рішення про надання дозволу на виділення коштів мають внести для розгляду депутатами на чергову четверту сесію міськради. Також попередньо планують провести перерахунок міського бюджету за результатами його виконання в першому півріччі.
Проте не всі кіровоградці впевнені в позитивному вирішенні питання. Адже про великовмісний міський транспорт йдеться не перший рік, і не лише за цієї каденції нового міського голови та депутатського корпусу. Але якось так виходить, що до його вирішення рухаються дуже повільно. Може, річ у транспортному лобі, висловлюють здогад поінформовані. Адже поки що міські вулиці переповнені маршрутними таксі, які дуже вигідні і для їхніх власників, і для самих водіїв. Великі, зручні, екологічно чисті сучасні тролейбуси багато кого позбавлять такого зиску.

Кіровоградська область.