У неділю, 10 липня, у Самбірському районі Львівщини відзначили 72-гу річницю створення Української головної визвольної ради. У заході взяли участь громадські активісти, молодь, учасники національно-визвольної боротьби та представники обласної адміністрації та місцевого самоврядування багатьох районів області, депутати усіх рівнів.

Урочистості розпочалися на площі Степана Бандери у Самборі з покладання квітів до пам’ятника провідникові ОУН, вшанування пам’яті майора УПА Степана Стебельського та розвідниці УПА Анни Черешньовської. Згодом із Самбора до села Сприня пройшла автоколона за «повстанським маршрутом». Учасники зупинялися у селах Чуква, Блажів, Воля Блажівська та Звір для спільної молитви за загиблими борцями за волю України на могилах вояків УПА.
«Українська головна визвольна рада ще десятки років тому поставила собі за мету відбудувати Українську державу. Тоді це було надзвичайно важко, але це завдання об’єднало всіх: і військові організації, і політичні, і інтелігенцію. Сьогодні, через 72 роки, наше завдання — об’єднати всі зусилля для того, щоб вибити ворога з української землі і відновити нашу державу», — зазначив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський.
Учасники урочистостей поклали квіти до пам’ятника засновникам Української головної визвольної ради. Отці християнських конфесій здійснили чин панахиди за борцями за волю України.
Як зазначають у прес-службі ЛОДА, у рамках заходів відбулося нагородження учасників та переможців змагань «Ігри нескорених», у яких взяли участь дві команди із сходу України — зі Сватового та Слов’янська.

Львівська область.

 

 

Народні депутати України Оксана Юринець, Ярослав Дубневич та Андрій Лопушанський. Вітальне слово виголошує перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Фото надане прес-службою ЛОДА.