З нагоди відзначення в Україні Дня шахів у середу, 20 липня, у дворику Львівської обласної адміністрації відбувся сеанс одночасної гри з провідними шахістами. У заході взяли участь міжнародні гросмейстери Анна МУЗИЧУК та Олександр БІЛЯВСЬКИЙ, голова спостережної ради банку "Львів", міжнародний гросмейстер з Ісландії Маргейр ПЕТУРССОН, керівництво та працівники ОДА і облради та юні спортсмени з області.

Фото надано
прес-службою Львівської ОДА.

 

"Дуже радий, що у грі беруть участь працівники облдержадміністрації, а також представники обласної ради. Депутатам сам Бог велів, адже на політичній шахівниці вони хочуть досягнути якнайбільше успіхів. На моє переконання, надзвичайно важливо, що ми сьогодні тут зібрались, адже такими заходами ми підтримуємо статус інтелектуального міста, інтелектуального регіону. Свято шахів -- це чудовий спосіб привернути увагу суспільства до шахового спорту, щоб і на галявинах, і в двориках ми зустрічалися, щоб не просто поспілкуватися, а й для того, щоб зіграти у партію шахів", -- сказав голова ОДА Олег СИНЮТКА.

 

"Сьогодні велике свято для тих, хто хоче розвивати свій розум, жити у гарному майбутньому. Хочу привітати усіх учасників та побажати їм щоденних перемог", -- зазначив Михайло ГИЧКА, голова постійної комісії з питань охорони здоров'я, материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту обласної ради.

 

Турнір відбувався на двадцяти столах під супровід музичних композицій від струнного квартету Львівської обласної філармонії.

 

Учасники показали гарні результати: у грі зі світовими шаховими чемпіонами директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Наталія ХМИЗ та заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана СОБОЛЬ закінчили партії нічиєю.

 

За багаторічну сумлінну працю з розвитку шахів, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток фізкультурно-спортивного руху Львівщини Олег Синютка нагородив почесними грамотами Львівської обласної державної адміністрації віце-президента федерації шахів Львівщини, директора Новояворівського шахового клубу Андрія МАТВІЙЧУКА та віце-президента федерації шахів Львівщини, директора Городоцького дитячого шахового клубу "Е2-Е4" Миколу МАТВІЄНКА. Усі учасники сеансу одночасної гри отримали спеціальні сертифікати з автографами міжнародних гросмейстерів.

 

До слова, Львів славиться 44 гросмейстерами, які народилися чи виховувалися, працювали у місті Лева. Сьогодні тут мешкають 23 міжнародні гросмейстери, які щотижня беруть участь у різноманітних шахових змаганнях.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львів.

 

Голос України