Протягом трьох днів у Новограді-Волинському на Житомирщині проходило Міжнародне свято літератури і мистецтв "Лесині джерела". Серед бажаних гостей -- актори Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя, які показали драму-феєрію "Лісова пісня" за твором Лесі Українки.

 

Відбулися ХІ Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки та ХVІ Всеукраїнський конкурс автентичного співу "Животоки". Міський парк культури і відпочинку запросив на "Містечко майстрів" -- там проходила виставка-продаж виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва з різних регіонів держави.

 

Крім численних гостей з України, у святі взяли участь і делегації Грузії та Білорусі. А от представників російського Курська не запрошували: у липні цього року Новоград-Волинська міськрада ухвалила рішення припинити дію угоди про дружбу і співпрацю з цим містом.

 

Згадали і про такий факт. Олександр Трубніков, депутат Курських міських зборів, котрий раніше неодноразово гостював на "Лесиних джерелах" і висловлював компліменти на адресу України, дякуючи за гостинність, одразу після анексії Криму та початку збройного протистояння на сході України на своїй сторінці в соцмережі "Вконтакті" відверто схвалив анексію Криму, неприховано глузуючи з України, її територіальної цілісності.

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомирська область.

 

Голос України