З початку року працівники львівського комунального підприємства "Лев" щодня вирушали у планові виїзди і виїзди за викликом громадян, аби відловлювати безпритульних собак. Як повідомляють у прес-службі міськради, цей час вони проїхали 12,5 тис. км, було відловлено 425 тварин. Загалом через ЛКП пройшло з початку року і до кінця червня 629 безпритульних чотирилапих. Їм надають медичну допомогу, стерилізують, вакцинують тощо.

 

Завдяки спільним зусиллям небайдужих волонтерів, опікунів, співпраці із ЗМІ, працівники ЛКП "Лев" за півроку прилаштували 154 собаки у нові сім'ї. До слова, дві родини взяли собі по два пси. Більшість прилаштованих тварин -- безпородні. Однак до "Лева" потрапляли і лабрадори, німецькі та бельгійські вівчарки, лайки, хаскі, добермани, пекінеси, такси, цвіргшнауцери, йоркширські тер'єри, ротвейлери. Собак забирали по всій Західній Україні, а не лише до Львова. Вони мешкають також у Винниках, Родатичах, Бабичах, Великих Мостах, Наварії, Миколаєві, Гряді, Ліщині, Мурованому, Вороцеві, Рогатині. У клініці "Лева" за перше півріччя отримали медичні послуги 360 домашніх тварин. У грумінгу, який нещодавно запрацював на підприємстві, до кінця червня побувало 20 безпритульних собак.

 

Завжди гарною звісткою є повернення загублених тварин до своїх господарів. За півроку працівники комунального підприємства повернули власникам 45 домашніх улюбленців.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львів.

 

Голос України