В обласному центрі відроджують легендарний міжнародний фестиваль. 10--11 вересня в рамках програми міського голови Бориса ФІЛАТОВА "Культурна столиця" знову залунає "Джаз на Дніпрі". Востаннє цей захід проводився ще у 2001-му.

 

Дата фестивалю збігається із святкуванням Дня міста. Як ідеться в повідомленні прес-служби міськради, відбуватиметься він на трьох майданчиках і пройде у форматі оупен-ейру. Також на гостей події чекають майстер-класи від видатних джазменів. Планується, що кожного із двох днів фестиваль прийматиме до 10 тисяч поціновувачів прекрасного.

 

За словами продюсера фестивалю Анни РУССКЕВИЧ, хедлайнерами заходу стануть музиканти світового рівня. Нашу ж країну представлятимуть квінтет Дмитра АЛЕКСАНДРОВА, група "Кредо", співачка ДЖАМАЛА, а також вихідці з Дніпра Андрій КОНДАКОВІрина РОДІЛЕС та Віктор ДВОСКІН.

 

Як повідомив начальник управління культури міськради Євген ХОРОШИЛОВ, на проведення події будуть виділені кошти з міського бюджету. Витратять їх переважно на технічне забезпечення заходу.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України