Масштабний велопробіг до 25-ї річниці незалежності України із Ужгорода до Києва відбудеться із 16 до 24 серпня. Як повідомляють у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА, учасники велопробігу вшанують загиблих військових у бойових діях та покладуть квіти до пам'ятних знаків. Також під час велоподорожі вони зустрінуться з родинами загиблих воїнів АТО і ветеранами війни.

 

До учасників акції у місті Лева долучаться й місцеві спортсмени-велосипедисти із обласної Федерації велосипедного спорту, члени Львівської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану та громадської організації "Молодіжний Націоналістичний Конгрес".

 

На Львівщині велопробіг проходитиме за маршрутом "Верецький перевал – Тухолька – Стрий – Львів -- Броди" з 17 до 19 серпня. У рамках заходу відбудеться зустріч із ветеранами 80-ї аеромобільної бригади, вшанування пам'яті загиблих учасників АТО на Личаківському кладовищі. Як зазначають організатори велопробігу, учасники теж покладуть квіти до пам'ятного знаку "Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979--1989 рр.". На львівських вулицях марафон розпочнеться 18 серпня о 14:00 із вул. Стрийської.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львів.

 

Голос України