Тридцять п’ять видів голубців із різноманітними начинками приготували у Великому Бичкові, що в Рахівському районі на Закарпатті, під час святкування 643-ї річниці селища, яке розкинулося уздовж правого берега Тиси. Заодно тут провели й дивовижний гастрономічний фестиваль відомої в усій Україні страви.


Щоб похвалитися своїм неперевершеним вмінням, місцеві ґаздині приготували для гостей вісім сорокалітрових баняків голубців, якими частували всіх, хто приїхав святкувати іменини селища. Для цього використали 75 кг рису й 40 кг м’яса. У голубці додавали кукурудзяну муку, гриби, шкварки. Накрутили навіть солодких, духмяних, бо варилися на виноградному й буряковому листі. А от новинкою були голубці з м’ясом страуса.


Голова ОДА Геннадій Москаль також побував на фестивалі й смакував бичківські смаколики.


— Колоритними закарпатськими фестивалями ми приваблюємо в край туристів, — каже очільник області. — З початком сезону на Закарпатті щовихідних відбуваються різноманітні народні гуляння, які відвідують безліч гостей. Цьогоріч, залежно від району, кількість туристів на Закарпатті збільшилася від трьох до десяти разів. До речі, фестиваль «Великобичківські голубці» останні три роки не проводився, однак ми поставили собі за мету відродити його і зробили це. 2016-й, як ніколи, урожайний на яфини (чорниці. — Авт.), гриби і туристів.


На фестивалі також можна було послухати концерт художньої самодіяльності, побачити спортивні змагання та відвідати виставку умільців декоративно-ужиткового мистецтва.

 

Закарпатська область.

 


На знімку: під час свята у Великому Бичкові.


Фото прес-служби ОДА.