До 25-ї річниці Незалежності України вийшли з друку перші примірники довідково-бібліографічного видання «Герої України: Хмельницька область», яке підготувала Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека. 


У ньому подано короткі відомості про історію нагороди, описи атрибутів та положення про неї. Зібрано матеріал про земляків та пов’язаних із краєм людей, удостоєних найвищої відзнаки України. Це 24 подолянина. Серед них Митрополит Київський і всієї України Блаженнійший Володимир, аграрії Петро Іващук, Василь Петринюк та Михайло Шаповал, учасники антитерористичної операції на сході Іван Зубков та Олександр Петраківський, Герої Небесної Сотні Сергій Бондарчук, Віталій Васільцов, Микола Дзявульський, Олександр Подригун, Володимир Чаплінський та Людмила Шеремет. У когорті кращих також діячі мистецтва Ольга Басистюк-Гаптар та Василь Зінкевич, промисловці В’ячеслав Богуслаєв, Георгій Кірпа та Микола Бялик, історик Василь Івчук та військовий діяч Лука Сушко.


У книжці біографічні довідки про героїв доповнено списком дітератури і статей із фондів Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки. З виданням можна ознайомитись у краєзнавчому відділі бібліотеки. Найближчим часом воно надійде у всі районні та міські бібліотеки.

Хмельницький.