У Львові 15--18 вересня відбудуться найбільші за всю історію України міжнародні змагання для дітей та молоді з порушенням інтелекту -- ІІІ Special Olympics Open Games (Відкриті ігри за програмою Спеціальної олімпіади). Атлети змагатимуться у восьми видах спорту: футбол, флорбол, об'єднаний баскетбол, настільний теніс, плавання, плавання у відкритій воді, каякінг, бочча. Як зазначають у прес-службі Львівської міськради, для участі в іграх подали заявки шість сотень учасників: 12 делегацій із ЛитвиЛатвіїПольщіРумуніїШвейцаріїАзербайджанаУгорщиниБельгії, 24 делегації з 16 регіонів України та 10 делегацій зі Львівської області.

 

Начальник управління молоді, сім'ї та спорту міської ради Володимир ШНАЙДЕР розповів, що Львів долучається до спортивного заходу щороку: "Навіть коли ми взяли участь уперше, то побачили -- ці діти потребують занять спортом чи не найбільше за інших".

 

Також для учасників змагань передбачені цікаві екскурсії та програми дозвілля для ознайомлення з містом Лева та українськими національними традиціями. Наймолодші учасники -- вихованці садків для дітей з порушенням інтелекту зі Східної України, а саме з Луганської та Донецької областей -- зможуть ознайомитися з програмою "Young athlete" ("Молодий атлет").

 

Організаторами змагань є ГО "САМІ" і управління молоді, сім'ї та спорту Львівської міської ради.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львів.

 

Голос України