Сотні городян та гостей міста зібралися у центрі Львова із нагоди святкування Дня Незалежності. Урочисті заходи розпочалися із прибуття "Зіркової естафети": відомі городяни, молодь, представники спортивних та громадських організацій, діти учасників АТО зустрілися біля пам'ятника Тарасові Шевченку. Відбулося пряме включення із Майдану Незалежності в Києві, і усі присутні спільно з іншими областями заспівали гімн, а також вшанували загиблих Героїв хвилиною мовчання. Також відбулася спільна молитва за мир і ласку, щасливу долю України. На площі перед пам'ятником Тарасові Шевченку відслужити Акафіст до Пресвятої Богородиці.

 

Також Львовом пройшов парад трамваїв. Транспорт прикрасили прапорцями із гербом міста і старими фотографіями. Як зазначають у прес-службі міськради, у Національному академічному театрі опери та балету відбулась урочиста академія "Українська діаспора і Україна воєдино". Із вітальним словом до громади звернувся міський голова Андрій Садовий: "У цьому залі є дуже багато мудрих, талановитих людей, власне, тих людей, які виборювали незалежність, які добре пам'ятають ці історії 25-літньої давності, дуже непрості, складні історії. 25 років -- це вже той вік, коли людина стає дорослою, вона здобула освіту, треба позбуватися ілюзій, і треба бути готовим брати відповідальність за своє власне життя у свої власні руки".

 

Міський голова вручив відзнаки чотирьом львів'янам: "Золотим гербом міста Львова" нагороджено Володимира Александровича, завідувача відділу історії середніх віків Інституту українознавства імені Івана Крип'якевича НАН України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, за вагомий внесок у формування наукового, духовного і культурного середовища міста Львова, популяризацію українських мистецьких традицій. Відзнаку "Почесний знак святого Юрія" було вручено отцеві Андрієві Хомишину, військовому капелану, священику Гарнізонного Храму святих апостолів Петра і Павла (за молитовність і щиру місіонерську працю, відданість своїй пастві, духовну опіку над рідною землею, любов до свого народу), та Дмитрові Лосю, підполковнику медичної служби, начальнику клініки ушкоджень, провідному травматологу Військово-медичного клінічного центру Західного регіону -- за сумлінну працю, високий професіоналізм, жертовність та вірність професійній клятві. Також Подякою Львівського міського голови було відзначено Дмитра Мерзлякова, чемпіона світу з авіамодельного спорту серед юніорів.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львів.

 

Голос України