Дніпровські бійці АТО, близькі та вдови воїнів, що загинули на сході України, отримають дозволи на вуличну торгівлю в обласному центрі. Таке рішення прийняв міський голова Борис ФІЛАТОВ. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі. Деталі та правила процедури обіцяють роз'яснити найближчим часом, повідомляє прес-служба міськради.

 

Як зазначив очільник Дніпра, міська влада вже звернулася по консультації до фахівців зі США, адже новацію втілюватимуть за американським прикладом. Так, у Централ-парку у Нью-Йорку та біля Білого дому в Вашингтоні дозволено торгувати лише ветеранам в'єтнамської війни. Військові там мають довічну ліцензію, яку неможливо передати третім особам.

 

Борис Філатов також додав, що більшість торгових місць у центрі міста передадуть вдовам дніпровських бійців, які загинули під Іловайськом. Філатов також наголосив, що важливо надати сім'ям загиблих і постраждалих бійців допомогу на багато років уперед, адже тільки так можна справді полегшити людям життя.

 

Про своє рішення міський голова оголосив у другу річницю Іловайської трагедії. Йому передувала тривала боротьба з незаконною вуличною торгівлею.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України