У Хмельницькому 32 сім’ї прикордонників отримали ордери на квартири. Першими їх вручили родині загиблого в АТО Павла Дияка. Його БТР підірвався на фугасній міні 12 липня 2014 року біля села Маринівки, що на Донеччині. За особисту мужність і героїзм указом Президента Павла Дияка посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.


Разом із цією сім’єю нове житло отримали й інші родини прикордонників. Це сталося завдяки тому, що в обласному центрі здали в експлуатацію новий будинок для військовослужбовців Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Торік у квітні в академії заклали капсулу та перший камінь будівництва дев’ятиповерхівки. Зводили її надзвичайно швидкими темпами.


Цієї події військовослужбовці вищого навчального закладу та їхні родини чекали понад п’ятнадцять років, адже востаннє співробітники академії отримували квартири ще в 2004 році.


Та на цьому прикордонники не зупиняються. Нині триває зведення ще двох будинків. Адже на квартирному обліку в загальній черзі перебувають 286 родин прикордонників. На власне житло чекають сімдесят учасників бойових дій та понад два десятки ветеранів служби.


Голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко привітав новоселів із такою важливою в їхньому житті подією. Він запевнив, що підвищення соціальних гарантій прикордонників є одним з основних завдань на шляху реформування служби.


Під час святкового заходу прикордонники вкотре згадали своїх товаришів, бойових побратимів, які обстоювали цілісність і незалежність України. Під час урочистостей військовослужбовці та працівники академії отримали державні нагороди та відомчі відзнаки.

 

Хмельницький.

 

На знімку: під час вручення ключів.


Фото автора.