У Львові на території Парку культури 3--4 вересня відбуватиметь театральний фестиваль просто неба "Кіт Ґаватовича". Мистецький захід об'єднає театральних діячів зі всієї України. Програма фестивалю складатиметься із трьох блоків -- показового, практичного й освітнього.

 

Як зазначають організатори, у рамках практичної частини відбудуться тренінги із пластики від засновників безсловесного театру із Харкова "Прекрасні квіти" та майстер-клас роботи з голосом від співачки, актриси і педагога Наталки ПОЛОВИНКИ. До показової належатимуть дійства від театрів-учасників. Лекції від Ірми ВІТОВСЬКОЇОлега СТЕФАНАВікторії ШВИДКОЯреми ТУРЧИНА та обговорення від Першої сцени сучасної драматургії "Драма.UA" за участю Миколи БЕРЕЗИЮрія ХВОСТЕНКАРостислава ДЕРЖИПІЛЬСЬКОГОМайї ГАРБУЗЮК оформлять освітню частину заходу.

 

У прес-службі Львівської міської ради розповіли, що основною думкою фестивалю є "мистецтво не тільки для митців". Фестиваль названо на честь театрального діяча XVII сторіччя Якуба Ґаватовича, який уперше поставив виставу у публічному просторі на Західній Україні. А "Кіт у мішку" -- це одна із його драматургічних робіт.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львів.

 

Голос України