Міністр інфраструктури України Володимир ОМЕЛЯН під час робочої поїздки на Львівщину взяв участь у відкритті відділу державної реєстраційної служби, що у приміщенні місцевої дирекції УДППЗ "Укрпошта"Микола РОСТОВ, в.о. директора держпідприємства, представив проект нового сортувального центру.

 

На знімках:

 

Міністр інфраструктури Володимир ОМЕЛЯН
вітає працівників львівської "Укрпошти"

 

Голова Львівської облдержадміністрації Олег СИНЮТКА,
міністр інфраструктури Володимир ОМЕЛЯН
та виконуючий обов'язки директора
Львівської дирекції УДППЗ "Укрпошта"
Микола РОСТОВ

 

Також очільник львівської "Укрпошти" провів невелику екскурсію по підприємству, ознайомив гостей із постійно діючою філателістичною виставкою та представив експозиції "Природний світ Українських Карпат", "Тисну руку чемпіону", "Улюблений Львів" та експозицію, присвячену 100-річчю від дня народження Головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

 

Міністр подякував поштовикам за їхню працю та зауважив, що з початком осені збільшується обсяг роботи на підприємстві. "Це -- один із основних комунікаторів для держави. Спілкуйтеся з ними, проводьте окремі тренінги. Тому що у те, що каже поштар, бабуся чи дідусь у селі віритимуть більше, ніж у те, що розказують по телевізору", -- звернувся до керівництва "Укрпошти" Володимир Омелян. Він зазначив, що українці рухаються у правильному напрямку: "Простий приклад -- держзакупівлі. Ті, які здійснюються через систему "ProZorro", створюють економію у 20--30% порівняно з попередніми роками. Це також високий показник. Ці гроші йдуть у державний бюджет і в бюджет "Укрпошти". Міністр закликав усіх до натхненної праці і наголосив, що держава пам'ятає про кожного та готова допомогти. Але слід зважити на те, що всі проблеми можна подолати тільки спільно: "Якщо ми об'єднаємося, то усім стане легше працювати -- і уряду, і Верховній Раді, і поштовикам та усім громадянам".

 

Також Володимир Омелян прокоментував страйк перевізників, що кілька днів триває у місті: "Проблема громадського транспорту і пільговиків дуже гостра і стосується не лише Львова. Схожа ситуація по всій Україні. Уряд вивчає способи її вирішення. На моє особисте переконання, це повинна бути адресна допомога. Коли ми чітко розуміємо, хто отримує компенсацію за перевезення в контексті тих людей, які користуються транспортом. Я не раз особисто аналізував виплату субсидій чи інших компенсації для пільговиків і помітив, що виплати супроводжувалися значними зловживаннями та корупцією. Ми повинні це припинити і перейти до адресної матеріальної допомоги. Уряд працює над цим і найближчим часом, я певен, рішення буде". Міністр зазначив, що неправильним є обмеження пільговиків щодо часу проїзду. "У нас багато речей приймають від безвиході, люди стараються знайти якісь ноу-хау. Але тут потрібен лише системний підхід. Коли ми здійснимо монетизацію, то все зміниться на краще. До цього залучена низка міністерств, і останнє слово буде за всім урядом", -- зауважив міністр.

 

Робочу поїздку у Львівську області Володимир Омелян завершив на ділянці від Старого Самбора до м. Турка, ознайомившись із ходом ремонту дороги Н-13 Львів -- Самбір -- Ужгород.

 

"Із приємністю відвідав рідний Львівський національний університет імені Івана Франка. Гарні та ностальгійні спогади пов'язують мене із цим вишем", -- розповів під час робочої поїздки на Львівщину міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

Фото Ольги КОВАЛЬСЬКОЇ.

 

Львів.

 

Голос України