Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час робочої поїздки на Львівщину взяв участь у відкритті відділу державної реєстраційної служби у приміщенні місцевої дирекції УДППЗ «Укр-пошта». В. о. директора Микола Ростов представив проект нового сортувального центру.


Володимир Омелян подякував поштовикам за їхню працю. «На жаль, тут немає поштарів останньої милі. Це один із основних комунікаторів для держави. Спілкуйтеся з ними, проводьте окремі тренінги. Тому що у те, що каже поштар, бабуся і дідусь у селі віритимуть більше, ніж у те, що розказують по телевізору», — звернувся до керівництва «Укрпошти» очільник відомства.

 

Міністр інфраструктури зазначив, що українці рухаються у правильному напрямку: «Простий приклад — держзакупівлі, які здійснюються через систему «ProZorro», дають економію у 20—30%. Ці гроші йдуть у державний бюджет і в бюджет «Укрпошти».


Також Володимир Омелян прокоментував страйк перевізників, який кілька днів триває у місті: «Проблема громадського транспорту і пільговиків дуже гостра і стосується не лише Львова. Схожа ситуація по всій Україні.

Уряд вивчає способи її вирішення. На моє особисте переконання, це повинна бути адресна допомога. Неодноразово особисто аналізував виплату субсидій та інших компенсацій для пільговиків і помітив, що вони супроводжувалися значними зловживаннями та корупцією». Міністр зазначив, що неправильним є обмеження пільговиків щодо часу проїзду.


Робочу поїздку у Львівську область Володимир Омелян завершив на ділянці від Старого Самбора до міста Турка, де ознайомився  з перебігом ремонту дороги Н-13 Львів—Самбір—Ужгород.

Львів.

 


На знімку: міністр інфраструктури Володимир Омелян вітає працівників львівської «Укрпошти»


Фото Ольги КОВАЛЬСЬКОЇ.