Як повідомили в інформаційному центрі Хмельницької АЕС, після проведення середнього планового ремонту підключено до енергомережі енергоблок № 1. Нагадаємо, що розпочали його після того, як було виявлено неполадку -- порушення герметичності теплообмінної трубки парогенератора. Тоді, за міжнародною шкалою оцінки, дану подію класифіковано нульовим рівнем. На ХАЕС стверджували, що протікання не впливає на безпеку роботи блоку і порушень меж та умов безпечної експлуатації не виявлено. Після ліквідації неполадки з 16 липня на енергоблоці № 1 розпочали планово-попереджувальний ремонт. При цьому енергоблок № 2 продовжував роботу в штатному режимі, за кожну добу виробляючи понад 23 мільйони кіловат-годин електроенергії.

 

5 вересня енергоблок № 1 Хмельницької АЕС було підключено до енергомережі. Нині він працює на потужності 639 МВт. Енергоблок № 2 працює на потужності 966 МВт. З початку вересня а ХАЕС вироблено 92,75 мільйона кіловат-годин.

 

Радіаційний стан на промисловому майданчику та в прилеглих регіонах не зазнавав змін, перебуває на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків і не перевищує природних фонових значень.

 

Ірина КОЗАК.

 

Хмельницька область.

 

Голос України