Під час досудового розслідування, яке проводиться Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури в супроводі Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, було встановлено, що службові особи керівного складу Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області організували та впровадили в роботу корупційну схему розкрадання паливно-мастильних матеріалів, які призначались на повсякденні потреби структурних і територіальних підрозділів поліції. Вкрадений бензин продавали приватним особам. Про це повідомили в ГПУ. В ході проведення комплексу негласних слідчих дій задокументовано осіб, причетних як до впровадження, так і до забезпечення роботи цієї схеми.

 

Виявлено також непоодинокі факти розкрадання цими самими працівниками поліції великих сум грошових коштів, спрямованих на закупівлю продовольчих товарів для підрозділів, які перебувають у зоні проведення АТО. Щоб приховати ці факти, кожному начальнику територіального підрозділу було доведено вимогу купувати продукти за власні гроші або кошти спонсорів.

 

До слідчих дій залучили близько 50 осіб із Генеральної прокуратури України, а також працівників Внутрішньої безпеки Національної поліції України з трьох областей та двох спеціалістів-поліграфістів. Вони провели чотири обшуки, під час яких вилучено велику кількість бухгалтерських документів. У причетного працівника поліції виявлено значну суму доларів, євро, гривень, а також велику кількість талонів на пальне. Допитано понад 30 осіб, проведено низку одночасних допитів, отримано доступ до серверів Головного управління Національної поліції України в області, в ході чого вилучено електронне листування, пов'язане зі злочинною діяльністю.

 

Ірина КОЗАК.

 

Хмельницький.

 

Голос України