Днями в рамках проекту «Львів дипломатичний» у місті Лева на вулиці Глібова, 9, де упродовж 1912—1918 років було розташоване Генеральне консульство Німецької імперії, відкрили інформаційну табличку.


«У минулому столітті близько 40 будинків Львова містили дипломатичні установи. І зараз ми ознаковуємо їх. Сьогодні черга Німецького консульства, але роботи ще дуже багато. У Львові історія дихає не з будинків, а з кожного каменя. Дякую пану послу за візит і таку приємність спільно відкрити табличку», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.


Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина Ернст Райхель зауважив, що історія зазначеної будівлі йде далі у минуле, адже приблизно за три десятки років до розташування дипустанови тут мешкав Іван Франко із дружиною Ольгою. «Хоч це і випадково, але пасує, бо Іван Франко жив і німецькою, і українською мовами. Багато різних культур та різних народів залишили тут свої відбитки — українці, поляки, німці, австрійці і багато інших народностей. Німецький історик Карл Шлегель сказав, що Львів є місцем перетину багатьох світів і що тут відчувається різноманіття різних культур», — розповів Ернст Райхель та зазначив, що пам’ятна дошка, яку відкрили, є зв’язком між минулим та теперішнім часами і саме сьогодні, в 2016 році, Львів упевнено та зорієнтовано на майбутнє продовжує ці багаті традиції.


Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, в межах проекту «Львів дипломатичний» раніше у місті також ознакували будівлі, де були розміщені консульства Аргентини та Нідерландів.

Львів.