Як повідомили в інформаційному центрі Хмельницької АЕС, після проведення середнього планового ремонту підключено до мережі енергоблок №1. Нагадаємо, що розпочали роботи після того, як було виявлено неполадку — порушення герметичності теплообмінної трубки парогенератора.

 

Тоді за міжнародною шкалою оцінювання подію класифіковано нульовим рівнем. На ХАЕС стверджували, що протікання не впливає на безпеку роботи блока, і порушень меж та умов безпечної експлуатації не виявлено. Після ліквідації несправності з 16 липня на енергоблоці №1 розпочали планово-попереджувальний ремонт. При цьому енергоблок №2 продовжував роботу у штатному режимі, за кожну добу виробляючи понад 23 мільйони кіловат-годин електроенергії.


5 вересня енергоблок №1 Хмельницької АЕС було підключено до енергомережі. Нині він працює на потужності 639 МВт. Енергоблок №2 працює на потужності 966 МВт. З початку вересня на ХАЕС вироблено 92,75 мільйона кіловат-годин.


Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, перебуває на рівні, який відповідає нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень.

Хмельницька область.