На Кіровоградщині триває процес створення комісій з призначення (відновлення) соцвиплат вимушеним переселенцям. В області вже працюють 26 комісій, які станом на кінець серпня провели понад 60 засідань.

 

Як повідомила радник Мінсоцполітики в області Валентина Кулачко, загалом у регіоні на розгляд комісій від внутрішньо переміщених осіб та органів, що здійснюють соцвиплати, станом на кінець серпня надійшло понад 1330 заяв. Найбільше (424) -- у Фортечному районі Кропивницького. Є райони, де через відсутністю відповідних звернень комісії не засідали жодного разу.

 

За заявами вже проведено майже півтори тисячі перевірок, обстежено житлово-побутові умови та складено відповідні акти. У результаті різні види соціальних виплат відновлено 888 переселенцям, у тому числі 385 пенсіонерам. Відмовлено 198 особам, у тому числі 110 пенсіонерам. Переважна причина відмов -- надання недостовірної інформації про реальні прибутки і заощадження (депозити в банках) і тривала відсутність за місцем реєстрації.

 

ДОВІДКОВОНа території Кіровоградської області перебуває на офіційному обліку 14242 вимушені переселенці. З них 4738 осіб працездатного віку, 3258 дітей, 678 інвалідів, 5568 пенсіонерів. Найбільше переселенців проживає в містах Кропивницький та Олександрія.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України