На Закарпатті триває ХVIII Міжнародний фестиваль телерадіопрограм для нацменшин "Мій рідний край". Урочисте його відкриття відбулося в Ужгороді в четвер. Першим з вітальним словом до учасників звернувся голова Закарпатської облради Михайло РІВІС.

 

На знімку:

 

гостей вітає голова облради Михайло РІВІС

 

Фото надано
прес-службою обласної ради.

 

Він підкреслив: на Срібній Землі, розташованій у серці Європи, тележурналісти з різних регіонів України та інших держав мають чудову можливість не лише представити професійному журі свій доробок, а й обговорити особливості духовного відродження нацменшин, культурних надбань і цінностей етнічних спільнот. І недарма мальовниче Закарпаття, де дружно та в мирі живе багатонаціональна родина, обрано для проведення такого масштабного фестивалю.

 

-- Перебуваючи на Закарпатті, ви почуєте різні мови, ознайомитесь із різними культурами, звичаями, традиціями. Та переконаєтесь, що їх представники разом із усіма творять своє життя на цій благословенній землі, формуючи привітне, доброзичливе обличчя Закарпаття перед іншими та готовність до співпраці. Разом ми демонструємо приклад єдиної європейської родини, -- наводить слова голови прес-служба облради.

 

До гостей та учасників свята творчості звернулися міський голова Ужгорода Богдан АНДРІЇВ, відомі журналісти й дипломати.

 

ДОВІДКОВО: У фестивалі "Мій рідний край" беруть участь 68 теле- і 45 радіопрогам з УкраїниУгорщиниРумуніїСловаччиниСербіїЧорногоріїВеликої БританіїПольщі та Австрії. Захід триватиме до 10 вересня.

 

Мета фестивалю -- активізувати висвітлення життя національних меншин, їх культурних надбань і цінностей, шляхів вирішення проблем сьогодення етнічних спільнот, що компактно проживають на території України та інших держав.

 

Це свято радіо- і телерепортерів дає змогу поспілкуватися фахівцям, які висвітлюють життя національних меншин у різних куточках Європи, для громадських організацій -- це шанс привернути увагу до проблем меншин, а для журналістів -- нагода показати свої роботи, обмінятися досвідом.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України