Більш як сотня юних конструкторів Дніпропетровщини взяли участь у XXXІІІ обласному конкурсі ракетно-космічного моделювання «Мирний космос». 13 найкращих із них чекають всеукраїнські та міжнародні науково-технічні турніри й першості.
Свої розробки представили вихованці позашкільних навчальних закладів із Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Жовтих Вод, Кривого Рогу, Марганця, Новомосковська, Павлограда, а також Софіївського та Васильківського районів.
Під час конкурсу діти віком від десяти до вісімнадцяти років презентували свої наукові праці, макети ракетно-космічних систем і тематичних інтернет-ресурсів для учнівської молоді. Змагалися у дев’ятьох номінаціях: «Космічна біологія і медицина», «Космічна фізика й астрономія», «Глобальні проблеми людства», «Екологія та космонавтика», «Програмування і обчислювальна техніка», «Людина. Духовність. Всесвіт», «Історія розвитку авіації і космонавтики», «Космічні наукові дослідження» та «Ракетно-космічна техніка». Остання виявилася найпопулярнішою.
Уже у квітні троє переможців представлять Дніпропетровщину на Всеукраїнській освітньо-науковій конференції учнівської молоді «Зоряний шлях».