У Кіровоградській області в ТОВ "АПК імені Гіталова", що в селі Комишувате Новоукраїнського району, на батьківщині видатного хлібороба двічі Героя Соціалістичної Праці Олександра Гіталова, запустили новий потужний елеватор (на знімку).

 

"Підприємство з газовим терміналом та місткістю банок на 20 тисяч тонн і сушаркою, що спроможна переробляти до 600 тонн зерна за добу, нам вдалось побудувати менш ніж за рік. Елеватор повністю автоматизовано", -- розповів керівник господарства Петро КРАМАР.

 

Непересічним для області назвав це голова Кіровоградської ОДА Сергій КУЗЬМЕНКО: "Це яскравий приклад того, як вкладені господарниками кошти інвестуються в нашу державу. Продовжуючи реалізувати амбітні проекти, маючи сучасне обладнання та створюючи комфортні умови для працівників, вони демонструють позитивну динаміку сільськогосподарського виробництва".

 

Зерносховище, що стало до ладу, дасть змогу ефективно та якісно зберігати вирощений урожай, сприятиме продуктивності та рентабельності місцевого сільськогосподарського виробництва.

 

Олена КОМІСАРЕНКО.

Фото автора.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України