Сьогодні розпочався XXIII Форум видавців у Львові.

 

Участь у заходах візьмуть представники 27 країн. Організатори очікують на 50 тисяч відвідувачів. "Дякую всім, хто працює і підтримує нас уже 23 роки. Ми нині демонструємо те, чого всі українці очікують від держави, -- невпинне зростання і рух вперед. Цьогоріч укотре відбуватимуться численні заходи для тих, хто любить читати. У програмі 1259 подій, із них 510 -- Львівського міжнародного літературного фестивалю, а решта -- презентації, автограф-сесії і те, що нам запропонували видавці. Майже тисяча зареєстрованих учасників, зокрема понад п'ять сотень авторів, перекладачів, літературознавців, музикантів, художників, громадських діячів. Також і понад п'ять сотень акредитованих журналістів відвідають форум", -- розповіла президент ГО "Форум видавців" Олександра КОВАЛЬ.

 

На знімках:

 

Міський голова Львова
Андрій САДОВИЙ

 

Президент ГО "Форум видавців"
Олександра КОВАЛЬ
та очільник Львівщини
Олег СИНЮТКА

 

Президент ГО "Форум видавців"
Олександра КОВАЛЬ
та голова Львівської обласної ради
Олександр ГАНУЩИН

 

"Я думаю, що сьогодні вже можна сперечатися про те, чи є щось більш брендове для нашого міста, ніж Форум видавців. Дуже приємно, що впродовж цих кількох днів Львів стане головним місцем інтелектуальних дискусій і концентрації значної кількості видатних і цікавих особистостей. Вітаю всіх учасників форуму і скажу щиро -- трошки можемо позаздрити тим, хто тут уперше. Адже вони відкривають для себе неймовірний незвіданий світ. Форум видавців став сильним магнітом Львівщини, який притягує найкращих, найталановитіших людей", -- привітав присутніх голова ЛОДА Олег СИНЮТКА.

 

"Сьогодні зранку, коли я збирався на роботу, моя старша донечка Стефанія спитала про братика, мовляв, тату, а чому Нестор нині так часто сидить із планшетом, а коли я була така маленька, як він, то ти мені читав казочки перед сном, а потім уже ми разом читали різноманітні книжки для дітей? Я відповів, що, напевне, ми трошки неправильно його виховуємо. Тому, друзі, приходьте на форум, читайте книжки -- не забувайте про них, і тоді у нас все буде добре!" -- зазначив голова облради Олександр ГАНУЩИН.

 

Міський голова Львова Андрій САДОВИЙ зауважив, що останніми роками дуже часто лунає теза про те, що книжка вмирає. "Вважаю, що люди відходять у минуле, а книжка не відійде ніколи. І ми бачимо, як дуже багато передових країн мають кореляцію із читанням книжок: там, де багато мудрих людей, що читають книжки, є процвітання і успіх", -- сказав він.

 

Зірковим гостем XXIII Форуму видавців став один із найвідоміших сучасних французьких письменників, публіцист, літературний критик, редактор Фредерік БЕГБЕДЕР. Презентація його чотирьох книг відбудеться 17 вересня о 12:30 у конференц-залі Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17).

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

Фото автора.

 

Львів.

 

Голос України