Учора розпочався XXІІІ Форум видавців у Львові. Участь у заходах візьмуть представники 27 країн. Організатори очікують на 50 тисяч відвідувачів. «Дякую всім, хто працює і підтримує нас уже 23 роки. Ми нині демонструємо те, чого всі українці очікують від держави, — невпинне зростання і рух вперед. Цьогоріч укотре відбуватимуться численні заходи для тих, хто любить читати. У програмі 1259 подій, із них 510 — Львівського міжнародного літературного фестивалю, а решта — презентації, автограф-сесії і те, що нам запропонували видавці. Майже тисяча зареєстрованих учасників, зокрема понад п’ять сотень авторів, перекладачів, літературознавців, музикантів, художників, громадських діячів. Також і понад п’ять сотень акредитованих журналістів відвідають форум», — розповіла президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

 

«Я думаю, що сьогодні вже можна сперечатися про те, чи є щось більш брендове для нашого міста, ніж Форум видавців. Дуже приємно, що впродовж цих кількох днів Львів стане головним місцем інтелектуальних дискусій і концентрації значної кількості видатних і цікавих особистостей. Вітаю всіх учасників форуму і скажу щиро — трошки можемо позаздрити тим, хто тут уперше. Адже вони відкривають для себе неймовірний незвіданий світ.

Форум видавців став сильним магнітом Львівщини, який притягує найкращих, найталановитіших людей», — звернувся до присутніх голова ЛОДА Олег Синютка.


«Сьогодні зранку, коли я збирався на роботу, моя старша донечка Стефанія спитала про братика, мовляв, тату, а чому Нестор нині так часто сидить із планшетом, а коли я була така маленька, як він, то ти мені читав казочки перед сном, а потім уже ми разом читали різноманітні книжки для дітей? Я відповів, що, напевне, ми трошки неправильно його виховуємо. Тому, друзі, приходьте на форум, читайте книжки — не забувайте про них, і тоді у нас все буде добре!» — зазначив голова облради Олександр Ганущин.


Міський голова Львова Андрій Садовий зауважив: останніми роками дуже часто лунає теза про те, що книжка вмирає. «Вважаю, що люди відходять у минуле, а книжка не відійде ніколи. І ми бачимо, як дуже багато передових країн мають кореляцію із читанням книжок: там, де багато мудрих людей, що читають книжки, є процвітання і успіх», — сказав він.


Зірковим гостем XXІІІ Форуму видавців став один із найвідоміших сучасних французьких письменників, публіцист, літературний критик, редактор Фредерік Бегбедер. Презентація чотирьох його книг відбудеться 17 вересня о 12:30 у конференц-залі Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17).

 

Львів.