Українці зможуть літати зі Львова до Вільнюса прямим рейсом -- днями з'явився новий повітряний напрямок. "Наша авіакомпанія, відкриваючи новий регулярний прямий рейс зі Львова до Вільнюса, переконана, що цей напрямок дасть змогу розвивати гарні дружні відносини, які склалися між Україною та Литвою. Рейс виконуватиметься двічі на тиждень, нині доступна ціна перельоту в обидва боки -- 1316 гривень", -- розповів представник авіаперевізника Денис ЛУКАЧОВИЧ.

 

На знімку:

 

Генеральний директор
Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького
Тетяна РОМАНОВСЬКА,

 

заступник львівського міського голови
з питань розвитку
Андрій МОСКАЛЕНКО,

 

в.о. директора департаменту
дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА
Роман КОКОТАЙЛО,

 

Надзвичайний і Повноважний Посол
Литовської Республіки в Україні
Маріус ЯНУКОНІС
,

 

представник авіаперевізника
Денис ЛУКАЧОВИЧ.

 

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Маріус ЯНУКОНІС приєднався до вітань: "Сьогодні часто хочеться говорити це словосполучення -- "вперше в історії". Зокрема, цього року вперше з'явилися чотири авіанапрямки, які з'єднують Литву і Україну. Також символічно, що на "Форум видавців" до міста Лева прибула найбільша в історії литовська делегація -- цілий десант письменників та діячів культури. Як посол, я дуже радий, що наші міждержавні стосунки так розвиваються. Литовці та українці -- дуже близькі народи, і авіарейс відкриває нові можливості для спілкування, пізнання один одного".

 

"Надзвичайну роботу здійснено всіма: представниками авіаперевізника, керівництвом міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького. Литовці завжди підтримували українців, і в такий непростий для України час ми особливо цінуємо цю дружню підтримку", -- наголосив в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку Львівської ОДА Роман КОКОТАЙЛО.

 

"На мою думку, завдяки сьогоднішньому свіжому ковтку вільнюського повітря кількість гостей Львова тільки збільшиться. Коли ми очікували на прибуття першого рейсу, я дізнався, що донедавна альтернативою добратися із Львова до Вільнюса була 12-годинна поїздка автобусом, яка коштувала майже у півтора разу дорожче, ніж квиток на літак", -- розповів заступник львівського міського голови з питань розвитку Андрій МОСКАЛЕНКО.

 

Новий авіарейс виконуватиметься по понеділках і суботах у напрямку Вільнюса й по п'ятницях і неділях -- до Львова. Рейси обслуговуватимуть Boeing-737 і Embraer-190 із двома класами обслуговування --  бізнес і економ.

 

Виліт зі Львова запланований на 0:10, приліт до Вільнюса -- о 1:30, у зворотному напрямку рейси будуть відправлятися о 21:55 і прибувати до Львова о 23:15 за місцевим часом.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

Фото автора.

 

Львів.

 

Голос України