У Житомирі пройшов перший обласний чемпіонат з кулінарного мистецтва і сервісу "Battle Chefs 1.0". Претендентів виявилося понад півсотня -- це учні, студенти і професіонали. За перемогу в різних номінаціях вручили два кубки міського голови і кубок голови облдержадміністрації, а також медалі. Під час чемпіонату було проведено різні майстер-класи. Один із них -- для дітей учасників АТО. Виявилося, що серед них є ті, хто в майбутньому може стати майстром кулінарної справи. Дев'ятирічний Гліб МАРЧУК, наприклад, розповів, що вдома готує салати, картоплю, відбивні, шашлики, бутерброди, омлети, А під час майстер-класу діти приготували італійські брускети -- бутерброди з тушкованим гарбузом, грушею та блакитним сиром. Під час чемпіонату своїм досвідом із кулінарами Житомирщини ділився італійський гастрокритик, президент асоціації підприємців Південної Італії Паоло БРЕШІА.

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомирська область.

 

Голос України