Уже другий рік у морському порту Чорноморська простоюють два пороми, які перебувають на балансі ПАТ «Укрзалізниця». Про це заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі під час візиту на підприємство. «Кричущий випадок шкідництва в наших портах. У той час, як Росія заблокувала наші вантажі і ми знайшли альтернативний маршрут перевезень через Чорне море і Каспій на Середню Азію та Китай, гостро постало питання транспортних потужностей. Уже другий рік у порту Чорноморська простоюють два супер-пороми, які належать українській залізниці, за офіційною версією — через відсутність «технічного ремонту», — зазначив керівник області.
За словами чиновника, ремонт можна було закінчити за декілька тижнів і коштує він менше, ніж пором заробив би за один рейс. Саакашвілі також припустив, що причиною ситуації, яка склалася, може бути те, що поромною переправою нині оперує монополіст, який за відсутності конкуренції тримає високі ціни.
Нещодавно про долю поромів висловився також член правління «Укрзалізниці» Марек Залєсний, відзначивши, що технічний стан поромів набагато кращий, ніж йому доповідали. «Мене інформували, що вони в настільки жалюгідному стані, що їх можна здавати тільки на брухт. Але після відвідування Одеси я переконався, що це ще чудові судна з фантастичним обладнанням для залізничного й автомобільного транспорту» — сказав М. Залєсний.

Одеська область.