Честолюбних намірів очолити рідний Гайсин Анатолій Гук не мав. Повоєнне дитинство у багатодітній родині дало йому урок на все життя: хочеш чогось досягти — наполегливо трудися. Саме тому після закінчення середньої школи вступив до Вінницького торгово-економічного технікуму. Практику проходив у магазині «Супутник». Молодий, ініціативний працівник настільки відповідально виконував свої обов’язки, що на час відпустки завідувачки 19-річному юнакові довірили керувати магазином. Згодом пішов працювати на дрібнооптову базу всесоюзного значення. Двадцять років Анатолій Гук очолював відділ легкої промисловості. Коли в 1990-х роках базу розформували, він одним із перших у місті відкрив власний продуктовий магазин. Успішним досвідом ділився з іншими підприємцями.
За яку б справу не брався Анатолій Ілліч, завжди керувався принципом: роби добро для людей. Серед жителів району зажив слави порядної і відповідальної людини. Саме тому в 2005 році напередодні виборів до місцевих рад гайсинчани запропонували йому балотуватися на посаду міського голови. Долю міста йому тоді довірили понад половина мешканців. Новий голова активно взявся наводити у Гайсині лад. Відчутні результати його діяльності за 5 років поповнили лави прихильників, і на наступних виборах свій голос йому віддали 78% городян, а на останніх підтримали майже 90%!
Чи може бути більший доказ любові і довіри?
За плечима гайсинського міського голови багато добрих справ і здобутків, заслужений авторитет і повага. Здавалося, можна вже відпочити. Але про який відпочинок може йтися, коли у країні — адміністративно-територіальна реформа. Від діяльності чи, навпаки, бездіяльності місцевої влади залежать долі тисяч людей. Чимало сільських рад виявили бажання, всупереч перспективному плану, приєднатися до районного центру. Тож Анатолій Гук, щоб зберегти цілісність, ініціював об’єднання усіх населених пунктів району в єдину територіальну громаду з центром у Гайсині.
— Об’єднання дасть можливість спрямувати більше коштів на розвиток сільських громад. Я хочу, щоб у кожному селі було не гірше, ніж зараз у Гайсині. І я знаю, як це зробити, — запевняє Анатолій Ілліч.
Дивлячись на цього сповненого сил, життєрадісного чоловіка, впевненого в собі та своїх можливостях, віриться, що він це таки зробить.

Гайсин 
Вінницької області.

Фото надане автором.