У нас радісна подія — триває ювілейний 10-й сезон роботи Гайсинського цукрового заводу (у складі ТОВ «Продовольча компанія «Зоря Поділля»).

 

 

Пуск заводу дав можливість поповнити сімейні бюджети не лише 500 заводчанам, а й механізаторам, водіям, різноробочим. Цукровари працюють цілодобово — у чотири зміни.


Цьогоріч, як кажуть фахівці, багато сонця — багато цукру. Тож у середньому з початку збирання буряків вміст цукру становить 18 відсотків.


Під час бесіди директор заводу Андрій Раєнок зазначив, що новий цукор не має бути дорожчий за минулорічний.


Загалом за сезон цукровари планують переробити понад 800 тис. тонн буряку і зварити більш як 100 тис. тонн цукру, який не тільки реалізовуватимуть в Україні, а й експортуватимуть до Ізраїлю, Сингапуру, Швейцарії, Шрі-Ланки.

 

Гайсин 
Вінницької області.


Фото автора.