Схоже, що проблеми зі сміттям хвилюють не тільки львів’ян. Скажімо, у Млинові на Рівненщині місцева влада тривалий час намагається викорінити стихійні сміттєзвалища, за підтримки громадських активістів проводить численні акції з прибирання проблемних територій селища, а також займається екологічним вихованням громадян. На жаль, такі заходи поки що не дали бажаних результатів, бо нечепур у райцентрі не поменшало. Може, вплине на них новація, яку запровадила начальник місцевої автостанції Тамара Осипчук.


Річ у тім, що на території автостанції для її працівників, пасажирів, а також орендарів обладнали смітник, але його також використовують мешканці навколишніх будинків. Сюди зносять і звозять непотріб ввечері чи вночі, коли фіксувати активність таких хитрунів нікому. Відтак, за ініціативи Тамари Володимирівни на одній із будівель встановили підключену до комп’ютера відеокамеру, яка фіксує периметр навколо огорожі смітника. Начальник автостанції щоранку переглядає «кіно», в якому «знімаються» млинівчани. Причому у тих «фільмах» вказані дата і час появи нічних «акторів», а в «творчій трупі» чимало знайомих облич і силуетів. Крім того, зафіксовано автівки з реєстраційними номерами. У кадрах високої якості з’являються і поважні громадяни, що підвищує інформаційну цінність того «кіна».


Зрозуміло, що пані Тамара мала розмову з героями відеосюжетів, та вони категорично заперечують причетність до «кіноіндустрії». Після консультацій з керівництвом ухвалено рішення поки що не оприлюднювати фотодокази. Якщо відеокамера повторно зафіксує «акторів», то відео завантажать до YouTube чи на місцевий інформаційний сайт: мовляв, упізнай себе.


Млинів 


Рівненської області.