У Кропивницькому пройшов регіональний етап фестивалю творчості "Барви життя". Щорічно захід залучає дітей та дорослих з інвалідністю до занять різними видами художньої творчості, виявляє нові таланти, сприяє процесу реабілітації дітей з вадами здоров'я та їх соціальної адаптації засобами мистецтва. І кількість бажаючих взяти в ньому участь рік від року зростає. Цьогоріч його учасників та їх поціновувачів заледве помістила гостинна обласна бібліотека для дітей ім. Т. Г. Шевченка.

 

У рамках фестивалю його талановиті учасники презентували виставку творчих виробів та різнопланову концертну програму. А згодом представлятимуть область на заключному Всеукраїнському етапі фестивалю в Києві.

 

Спільними зусиллями фестиваль організували працівники департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА, Кіровоградського обласного Центру народної творчості, Кіровоградська обласна бібліотека для дітей ім. Шевченка, члени обласної організації інвалідів ВОІ СОІУ та обласної громадської організації інвалідів "Народна академія творчості".

 

Партнер фестивалю -- ГО "Справедливість".

 

Ельміра НЕБЕСНА,
голова Кіровоградської обласної
громадської організації інвалідів
"Народна академія творчості".

Фото Олени КАРПЕНКО.

 

Кропивницький.

 

Голос України