За інформацією прес-центру штабу АТО, російсько-окупаційні війська й не думають дотримуватися домовленостей про повне припинення вогню. За добу (дані на ранок 1.11) терористи 36 разів обстріляли позиції українських захисників.


Найгарячішою точкою на лінії протистояння продовжує залишатися маріупольський напрямок. Тут було зафіксовано 17 провокацій. Укріплення Збройних Сил України поблизу Гранітного, Лебединського, Гнутового й Новотроїцького супротивник обстріляв з кулеметів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї, а в Березному — із БМП.


У районі Степного бойовики вели вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібром 120 мм, а в Широкиному й Красногорівці — ще й мінами калібром 82 мм.


На луганському напрямку окупанти дев’ять разів порушили режим припинення вогню. У районах Нижньотеплого й Лопаскиного ворог використовував проти сил АТО гранатомети й стрілецьку зброю, а захисники Кримського опинилися під вогнем мінометів і ствольної артилерії калібрів 120 і 122 мм.


На донецькому напрямку було зафіксовано десять обстрілів. У Луганському терористи відкривали по українських воїнах вогонь із БМП, а в Авдіївці, шахті «Бутовка», Верхньоторецькому у хід ішли міномети 82-го калібру, кулемети, гранатомети й стрілецька зброя.


При цьому бойовики, витрачаючи боєприпаси, абсолютно не турбуються, що у них виникнуть проблеми з їх наявністю. Як повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, з російського військторгу продовжує надходити нова зброя. Так, на залізничну станцію в місті Красний Луч прибуло два вагони з реактивними снарядами для системи «Град».