За інформацією прес-центру штабу АТО, російсько-окупаційні війська продовжують порушувати Мінські домовленості про припинення вогню. За добу (дані на ранок 2.11) терористи 37 разів обстріляли позиції українських захисників.

 

Найбільшу кількість провокацій було зафіксовано на маріупольському напрямку. Тут ворог 27 разів відкривав вогонь по укріпленнях Збройних Сил України. У районі Михайлівки окупанти стріляли одночасно з мінометів 82-го й 120-го калібрів (забороненої Мінськими угодами), а поблизу населеного пункту Пищевик — з 122-мм артилерії (що також перебуває під забороною згідно з домовленостями). У напрямку Павлополя та Красногорівки противник вів вогонь із кулеметів, гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу Лебединського, Водяного обстріли тривали мінами калібру 120 мм, а в Широкиного — ще й із БМП.


На донецькому напрямку окупанти сім разів порушували режим тиші. Убік підрозділів ЗСУ в районах Славного, Авдіївки й Луганського окупанти стріляли із мінометів калібру 82 мм, посилюючи інтенсивність вогню гранатометами різних систем, кулеметами, стрілецькою зброєю.


На луганському напрямку зафіксовано три провокації. У районі Кримського бойовики вели вогонь зі ствольної артилерії калібру 152 мм, а в Лопаскиному та Станиці Луганській — із гранатометів.


На превеликий жаль, не припиняються обстріли українських населених пунктів. По цивільних об’єктах у Красногорівці терористи відкривали вогонь 82-міліметровими мінами, великокаліберними кулеметами та стрілецькою зброєю. Тут від вибуху постраждала культова споруда міста, в якій були розбиті шибки. Від куль, випущених зі зброї бойовиків, пошкоджені вікна в Мар’їнській середній загальноосвітній школі. На щастя, постраждалих немає.

Про всі ці випадки поінформовано представників робочої групи Спеціальної моніторингової місія ОБСЄ.