Окупанти збільшили кількість провокацій на лінії зіткнення. За інформацією прес-центру штабу АТО, за добу (дані на ранок 3.11) терористи 47 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.


На маріупольському напрямку було зафіксовано 26 випадків порушення режиму припинення вогню. У Павлополі проти сил АТО бойовики застосували гранатомети, а в районі Мар’їнки — стріляли із БМП, БТР, гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу населених пунктів Широкине, Тарамчук, Гнутове, Талаківка і Красногорівка укріплення ЗСУ обстрілювали із гранатометів, кулеметів великого калібру, стрілецької зброї, мінометів 82 мм і 120 мм.


На донецькому напрямку ворог вісім разів відкривав вогонь у бік українських позицій. По захисниках Новгородського обстріли вели з кулеметів і гранатометів, а в Троїцькому окупанти порушили режим тиші з озброєння БМП і стрілецької зброї. В Авдіївці бойовики застосували міномети калібрів 82 мм і 120 мм.


Як повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, супротивник продовжує стягувати в район Донецька додаткове озброєння. Живу силу й бронетехніку перекидають невеликими групами — по дві-три одиниці бронетехніки, і стільки само вантажівок з живою силою і боєприпасами. Так, за два дні передислоковано щонайменше дві мотострілецькі роти окупантів. А в район Докучаєвська прибула колона військової техніки (два САУ, один танк Т-64, три БМП, чотири міномети 120 мм) і майже 50 військовослужбовців ЗС РФ.


На луганському напрямку зафіксовано 13 провокацій проти сил АТО. У напрямку Новоолександрівки й Новозванівки російсько-окупаційні війська використовували гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю, а в Станиці Луганській — БМП, гранатомети й міномети 82-го калібру. По позиціях українських воїнів в Оріховому супротивник застосовував ствольну артилерію калібру 122 мм, а в Кримському — міномети 82 мм і 120 мм, ствольну артилерію калібрів 122 мм і 152 мм, реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», снаряди до яких, як уже повідомляв «Голос України», прибули днями з Росії на залізничну станцію в окупованому Красному Лучі.