На Прикарпатті відбувся форум учасників Антитерористичної операції "Ліга ветеранів". З ініціативи обласної спілки учасників і ветеранів АТО учасники першого загальнонаціонального зібрання бійців приїхали до міста Верховина (на знімку). Форум, за словами організаторів, проводився з метою координації зусиль ветеранських організацій України щодо вирішення актуальних проблем учасників бойових дій, обміну успішним досвідом та спільного лобіювання інтересів бійців перед органами влади.

 

Поділитися спогадами про війну та можливостями повернення до мирного життя та просто поспілкуватися із побратимами прибули воїни АТО, керівники та активні учасники ветеранських організацій Львова, Тернополя, Києва, Миколаєва і Луцька. Військовикам було презентовано фільм про участь добровольців з Грузії у війні на Донбасі. Про ветеранський досвід США та Данії розповів боєць, військовий психолог Андрій Козінчук. Він, зокрема, наголошував на важливості діалогу з владою, яка теж має підтримувати людей, що боронять свою країну від окупанта.

 

За словами одного із організаторів заходу Андрія Фармуги, дуже важливим для сьогодення є консолідація ветеранських організацій та обмін досвідом щодо реалізації проектів за участю бійців. Про це на форумі розповідали миколаївці, презентуючи тамтешній проект "Бізнес-інкубатор для ветеранів. Варто зазначити, що сьогодні на Прикарпатті є більше п'яти тисяч ветеранів АТО. Присутній на зустрічі заступник голови ОДА Ігор Пасічняк, наголосив, що Івано-Франківська область вже має досвід спілкування між владою та учасниками АТО. На його переконання, "досягти успіху під час вирішення будь-яких проблемних питань учасників бойових дій можна лише спільними зусиллями, почувши одне одного, усвідомивши причину проблеми", тоді і шляхи її розв'язання легше знайти.

 

Галина БРУХАЛЬ.

Фото Миколи МАЦЮКА.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України