Цілодобове блокування з суботнього ранку контрольно-пропускного пункту «Ужгород» на україно-словацькому кордоні продовжують власники автівок з іноземними номерами. Люди нині повинні кожну п’яту добу перетинати кордон, ніби вони виїхали з території України і в’їхали назад, щоб мати можливість безперешкодно користуватися своїми машинами. Так вимагає закон. Вони чекали, що у вівторок парламент розгляне це питання.


— Оскільки з Верховної Ради чіткої відповіді немає, поправки до чинного законодавства у вівторок не внесено, то наші колеги чекають на зустріч у п’ятницю з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, котрий призначив її на цей день, — пояснює ситуацію один з активістів Павло Павлов. — Ми розуміємо, що це своєрідне затягування часу. Але голова уряду, на наше переконання, може вирішити питання без будь-яких сесій, скасувавши «внутрішні» вказівки попередньої влади часів президентства Януковича.


Якщо і цього разу не буде позитивного результату, то, за словами активістів, вони розширятимуть свої акції по всій Україні, перекриватимуть й інші КПП.


Звичайно, громадяни нашої держави й іноземці, яким треба перетинати нині заблокований кордон, сподіваються на розв’язання цієї проблеми.