Ще одну сонячну електростанцію «Балки» потужністю сім мегават уведено в експлуатацію на Вінниччині. Станція розташована у Барському районі, її потужність найбільша порівняно з уже діючими аналогічними об’єктами. «Запрягти» сонце вдалося завдяки співпраці місцевої влади, інвесторів та генпідрядної компанії «Подільський Енергоконсалтинг». За словами голови Вінницької ОДА Валерія Коровія, п’ять відсотків від річного споживання електроенергії в регіоні отримують з відновлювальних джерел.

 

— За активністю будівництва потужностей сонячних електростанцій Вінницька область випереджає інші регіони, — каже директор компанії «Подільський Енкргоконсалтинг» Сергій Шакалов. — Насамперед тому, що тут створили належні умови для інвесторів.


У Барському районі сформовано вузол генерації із діючих станцій «Бар», потужністю 6,05 мегават, «Верхівка» (2,8 МВт) і нової станції «Балки» (7 МВт). Роботи з монтажу нових панелей ще тривають. Після їх завершення, як пояснив Сергій Шакалов, сумарна потужність цього вузла становитиме майже 22 МВт. Фахівці «Подільського Енергоконсалтингу» прогнозують, що до кінця 2016-го у регіоні генеруватимуть двадцять відсотків від загальної потужності сонячної електроенергії, що виробляється в Україні.

Вінницька область.