В Івано-Франківську освятили стелу пам'яті Героїв Небесної Сотні. Знакову стіну, на якій установлено вирізьблені з металу силуети учасників Революції Гідності, відкрили на фасаді адмінприміщення міської ради. Поруч викарбувані імена загиблих на столичному Майдані та короткі нотатки безпосередніх учасників подій.

 

Духовенство, представники влади, рідні та близькі героїв, побратими та мешканці міста вшанували полеглих покладанням квітів та словами подяки за їхній жертовний подвиг. До присутніх також звернулася мати Героя України Романа Гурика Ірина (на знімку), яка подякувала всім, хто пам'ятає героїв, береже спогади про ті події та з шаною відгукується про подвиг Небесної Сотні. Мати сказала, що сьогодні особисто для її сина найважливішою є пам'ять. На ній "будується історія. На пам'яті робляться нові звершення. Я вам дякую за те, що пам'ятаєте, не забуваєте, за те, що даєте наснагу дальше жити...".

 

Проект пам'ятної стели розробив авторський колектив скульптора Володимира Семківа та архітектора Юлії Семків. Як переможці конкурсу вони отримали премію у п'ять тисяч гривень.

 

Галина БРУХАЛЬ.

Фото Миколи МАЦЮКА.

 

Голос України