Перший муніципальний інвестиційний форум відбувся в Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті. Працював він за трьома платформами: "Ощадна енергетика як пріоритет сучасного українського міста", "Туризм як один із пріоритетів створення інвестиційного клімату" та "Муніципальна школа інвестиційних проектів".

 

На знімках:

 

під час форуму

 

Фото
офіційного сайту
Кіровоградської ОДА.

 

"Серед учасників форуму -- уповноважені представники міжнародних проектів і програм. Зокрема -- Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО), за участю якої вже реалізовано проект з реконструкції центрального теплового пункту під котельню з високоефективним енергозберігаючим обладнанням загальною вартістю понад 740 тисяч євро в місті Олександрія, -- повідомив голова ОДА Сергій Кузьменко. -- Завдяки співпраці зі Світовим банком на Кіровоградщині реалізується високовартісний проект з модернізації основного водогону області "Дніпро-Кіровоград", в рамках якого вже отримано техніку і обладнання на суму понад 1,5 мільйона доларів США".

 

Кілька великих проектів реалізуються й за рахунок внутрішніх інвестицій, залучених в регіон. Це кошти державного та місцевих бюджетів. Завдяки їм в обласному центрі відкрито кардіохірургічну операційну, проводиться комплекс робіт в обласному госпіталі для ветеранів війни, на завершальному етапі реконструкція та облаштування сучасним обладнанням обласної дитячої лікарні, триває реконструкція інших соціально важливих об'єктів.

 

Організатори та учасники муніципального інвестиційного форуму переконані, що з такою актуальною на сьогодні тематикою він безперечно сприятиме вирішенню багатьох нагальних питань життєдіяльності регіону.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України