Перший муніципальний інвестиційний форум відбувся в Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті. Працював він за трьома платформами: «Ощадна енергетика як пріоритет сучасного українського міста», «Туризм як один із пріоритетів створення інвестиційного клімату» та «Муніципальна школа інвестиційних проектів».

«Серед учасників форуму — уповноважені представники міжнародних проектів і програм. Зокрема, Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО), за участю якої вже реалізовано проект з реконструкції центрального теплового пункту під котельню з високоефективним енергозберігаючим обладнанням загальною вартістю понад 740 тис. євро в місті Олександрія, — повідомив голова ОДА Сергій Кузьменко. — Завдяки співпраці зі Світовим банком на Кіровоградщині реалізується проект з модернізації основного водогону області «Дніпро—Кіровоград», в рамках якого вже отримано техніку і обладнання на суму понад 1,5 млн. доларів».


Кілька великих проектів реалізуються й за рахунок внутрішніх інвестицій, залучених в регіон. Це кошти державного та місцевих бюджетів. Завдяки їм в обласному центрі відкрито кардіохірургічну операційну, проводиться комплекс робіт в обласному госпіталі для ветеранів війни, на завершальному етапі реконструкція та облаштування сучасним обладнанням обласної дитячої лікарні тощо.

Кіровоградська область.

 


На знімку: під час форуму.


Фото офіційного сайту Кіровоградської ОДА.