У Сєверодонецьку запрацював новий сервісний центр МВС, який замінить колишній МРЕВ. Це вже четверта така установа в Україні. Для Луганщини, де щодня бойовики обстрілюють територію, підконтрольну українській владі, відкриття такого сервісного закладу вважається знаковим. Тут надаватимуть адміністративні послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, видачі та обміну посвідчень водія, допуску до перевезення небезпечних вантажів тощо.

 

«Ми зробили ще один крок на шляху реформи, — зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який прибув до Сєверодонецька з цієї нагоди. — Наша мета — надавати якісний сервіс без корупції: відкриті офіси, сучасні технології, клієнтоорієнтований персонал, а також моніторинг роботи працівників та зворотний зв’язок. Забудьте про кошмарний механізм старих МРЕВ! На цьому ми не зупинимось, а будемо розширювати перелік сервісних послуг для громадян».


Керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій повідомив, що стажерів навчали безплатно, 90% людей успішно склали іспити і стали до роботи. А заступник міністра МВС з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва наголосила, що механізм контролю та моніторингу розроблявся спільно європейськими, канадськими та американськими партнерами, отже, в його якості можна бути впевненими. До тих процедур, що виконувалися на день відкриття центру, згодом додадуться видача довідок про громадянський стан та несудимість, реєстрація зброї, а також з’явиться міграційний фронт-офіс, де можна буде отримати паспорт. Арсен Аваков висловив упевненість, що пропускна спроможність центру стане в рази ефективнішою, ніж система колишніх МРЕВ.

Луганська область.

 


На знімку: під час відкриття сервісного центру.


Фото прес-служби ГУ Національної поліції в Луганській області.